spruitjes schoonmaken.jpeg

Het ontstaan van TomarWonen.

In januari 2018 opende Ronald van den Berge de deuren van TomarWonen. Na 40 jaar ervaring  binnen grote zorginstellingen waarvan 15 jaar in kleinschalige woonprojecten zag hij dat de zorgverlening en de woonomgeving voor mensen met dementie beter moest.

Ronald heeft met gepassioneerde mensen TomarWonen opgebouwd tot wat het nu is: een kleinschalige, gezellige en veilige woonomgeving voor mensen met dementie. Met het doel om bewoners zolang en zo fijn mogelijk bij TomarWonen te houden.

ronald van den berge_edited.jpg

TomarWonen biedt zorg aan ouderen met een indicatie ZZP 5. ZZP 5 betekent dat een bewoner een beschermde woonomgeving heeft met intensieve begeleiding. 

Greep op hun dagelijks leven met het accent op intensieve begeleiding en ondersteuning is wat de bewoners nodig hebben. Wij bieden hen deze ondersteuning in de comfortabele woonomgeving van onze appartementen. Hier is 24 uur per dag kwalitatief goed opgeleid zorg-personeel aanwezig.

Alles en iedereen staat bij TomarWonen in dienst van het welzijn van de bewoners. 

Naast de zorg bieden wij een plek waar de bewoners kunnen ontspannen. De dag is voor iedereen anders. Wij vinden het dan ook belangrijk te weten hoe de bewoners thuis wonen en hoe de dagen er uit zien. Dit ritme willen we zoveel mogelijk behouden. Op deze manier creëren we rust en veiligheid voor onze bewoners. 

TomarWonen beleving

Onze visie.

De kernwaarden van TomarWonen zijn:

Veiligheid, liefde, respect, integriteit en bekwaamheid.


Op ieder moment van de dag zijn onze gekwalificeerde (zorg)opgeleide medewerkers van niveau twee tot en met vier aanwezig. Zij krijgen extra trainingen in hun benadering, omgang en communicatie met de ouderen met een dementie. TomarWonen gaat ervan uit dat daarmee de basis dienstverlening zorg op orde is.

Maar TomarWonen wil de bewoners iets extra’s bieden. Wij willen dat iedere bewoner, betrokken familielid en overige bezoeker zich welkom en betrokken voelt.

De medewerkers van TomarWonen zijn geselecteerd op hun grote betrokkenheid bij de zorg voor ouderen met dementie. Daarnaast hebben ze oog voor de behoeften van de families, vrijwilligers, mantelzorgers, bezoekers en collega’s.
Mantelzorg en vrijwilligerszorg zijn voor u en TomarWonen zeer belangrijk. We betrekken heel graag de mantelzorgers bij het dagelijkse leven. Ze zijn voor de bewoners vertrouwd en weten wat ze fijn vinden. TomarWonen bouwt dan ook graag een goede relatie met hen op.
Door naar hen te luisteren kennen wij uw verhaal en is er altijd iemand die u in uw behoefte kan voorzien.

Omdat we het belangrijk vinden dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, worden verzorging en verpleegtechnische vaardigheden om de twee jaar geschoold en getoetst. Externe branche gerelateerde organisaties zullen dit doen. TomarWonen zal zich onderwerpen aan de kwalificaties van de BVKZ.

TomarWonen binnentuin

De familieraad.

De familie en mantelzorgers van de bewoners zijn onze ogen en oren. Wanneer iemand niet op zijn gemak is, zijn zij de eerste die dit zullen merken.

De familieraad bestaat uit 3 vertegenwoordigers. Familieleden van bewoners van ieder van onze etages. Deze raad komt 4x per jaar bij elkaar om het welzijn en de entourage van de leefomgeving te bespreken. Ze bespreken de dingen die goed gaan maar ook de dingen die onze aandacht nodig hebben.

Kwaliteit.  

 

Van het team TomarWonen mag u verwachten dat zij werken volgens onafhankelijk vastgestelde kwaliteitseisen. TomarWonen heeft hiervoor de volgende protocollen, werkwijzen en of procedures vastgesteld: 

 

KJK-20180901-9216 (1).jpg