Search

Knuffelen met de konijnen.

Updated: Apr 29

Een huisdier, het klinkt als een leuke bijkomstigheid maar betekend enorm veel voor onze bewoners. Een dier is vaak namelijk de ideale partner voor iemand met een dementie.

Geen oordelen, altijd blij om je te zien, en gemakkelijk om tegen te praten. Huisdieren zorgen er voor dat mensen zich weer opleven en openstellen. Je staat eerder open voor een wandeling als een hond moet worden uitgelaten en praten en knuffelen met een konijn maakt communiceren weer iets gemakkelijker. Het dier brengt een herinnering terug van huisdieren die ze vroeger thuis hadden en zijn dus een vertrouwd onderwerp om over te praten met de mensen om je heen.

Bij TomarWonen zijn we dan ook enorm blij dat we de mogelijkheid hebben om bewoners hier te laten genieten van deze dieren. Even knuffelen met onze konijn of een verhaal vertellen over de kippen die zij vroeger thuis hadden.

De dieren geven een aanleiding om te lachen en weer contact te zoeken met de mensen om je heen. Faalangst verdwijnt en er is weer een reden om iets te ondernemen. De dieren zorgen namelijk niet voor zichzelf.


9 views

TomarWonen, Franciscuslaan 32

4731 TZ Oudenbosch

T +31 (0)165 224191

info@tomarwonen.nl

  • Facebook
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now